Roos

Over Roos Beesemer | | Reiki en Stembevrijding behandelingen | Rotterdam


Ik groeide op in een liefdevol gezin met elf kinderen. Mijn vader was van joodse afkomst en moest vluchten in de oorlog. Hij was een hele lieve, muzikale en sociale man die goed kon luisteren. Maar over zijn verleden als oorlogskind heeft hij nooit met ons kunnen praten. Zijn onverwerkte emoties – zag ik later in – hadden een negatieve invloed op zijn gezondheid en hij is al op 52-jarige leeftijd overleden. Mijn moeder, een hardwerkende, lieve, heel sociale vrouw, bleef achter met nog 6 thuiswonende kinderen. De gebeurtenissen hebben iedereen in ons gezin op een bepaalde manier gevormd.

Twee weken na de begrafenis van mijn vader kwam ik terug van een buitenlandse reis. Afscheid heb ik niet van hem kunnen nemen. Verdriet, schuld, woede, angst en onzekerheid waren het enige wat ik nog voelde. Ik raakte mezelf totaal kwijt. Toch ben ik er weer bovenop gekomen met de steun van de juiste mensen om me heen. Ik trok die mensen ook zelf aan. Zij hadden op dat moment mij nodig en ik hun. Dit heeft voor mij met spiritualiteit te maken, de energie om ons heen. We hebben elkaar nodig. Pas later kwam ik in aanraking met een vrouw die reiki behandelingen gaf. Ik kwam bij haar met mijn lichamelijke klachten. Zij heeft me enorm geholpen om de dingen die ik heb meegemaakt een plaats te geven. Zo ervoer ik hoe nauw lichaam en geest samenhangen en hoe helend de werking van energie is.

Het is niet verwonderlijk dat ik in de gezondheidszorg ben gaan werken. Eerst als administratief medewerkster bij de GGD, later als doktersassistente bij de GGD, een huisarts, het ziekenhuis en sinds 2004 bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Mijn team bestaat uit hele lieve inspirerende mensen. Allemaal willen we dat de zorg voor alle kinderen goed geregeld is.

Ik heb veel zien veranderen in de gezondheidszorg. Elk jaar ziet ons programma er weer anders uit, niets lijkt de tijd te krijgen te groeien en te beklijven. Die snelheid van leven zie je overal terug. Ik voel steeds sterker dat ik daar wat tegenover wil zetten.
Daarom ben ik me sinds 2006 gaan ontwikkelen op het gebied van Reiki en Resonace Healing. Ook volgde ik een workshop Innerlijk Kind, Ki-point, spirituele reis Kreta en Mantra zingen. In 2013 heb ik de opleiding stembevrijding afgerond bij Jan Kortie in Amsterdam.
Sindsdien geef ik reiki behandelingen en stembevrijding workshops & individuele sessies.

Roos Beesemer, Oktober 2020

website by BrigitVarenkamp